Sider

tirsdag 24. august 2010

Trekløverne


Trekløverne

Disse bildene er tatt helt nede på skogbunnen. Det var lett overskyet og lavt kveldslys.
Exif: F: 2,8, sek 1/125, iso 400, 105mm

søndag 15. august 2010

Høstlibellene


Sympetrum danae

Kjønnene er noe ulike. Grunnfargen er svart med gule flekker. Hunnen er mer gul enn svart og har brune flekker på oversiden av bakkroppen. Hannen er svart og noe gult som unge, mens eldre hanner blir nesten helt svarte. Begge kjønn har helt svarte bein.
Vingene holdes i en rett vinkel ut fra kroppen i hvile, og er uten farge. En svak gulfarge ved vingeroten kan forekomme. Vingespennet er mellom 45 og 60 millimeter.
Kilde: Wikipedia

Har enda ikke klart å fange hannen på brikken. Kommer senere. Den er ikke like lett å komme innpå under parringstiden.

torsdag 12. august 2010

Sort/hvit bilder med høyt kontrastnivå

Sort/hvit egner seg veldig godt til kontraststerke bilder. I disse tre bildene har jeg hevet strukturen en del og gitt de en liten kontrast boost..

Libeller



Libeller

Libellen er en delgruppe av øyenstikkere. De er utbrendt over hele verden. Bildene over er etter hva jeg har funnet ut Høstlibeller. De lever stortsett over hele Norge. Størst omfang i øst og vestlandet.
De er ofte mye større en sine slektninger vannymfer. De kan bli opp til 100mm i vingespenn. Fascinerende kryp!! Bildene er forøvrig tatt i Nord-Trøndelag.

tirsdag 10. august 2010

Markgresshoppen


Acrididae

Kanskje den mest vanlige gresshoppen i Norge. Vokser i flere stadier. Nymfene er bare noen millimeter lange og kan vokse opp til 120mm. De finnes i utallige fargevarianter. Den mest vanlige fargen er grønn. Exif på bilde nr 3: F: 3,2, Sek: 1/160, 105mm, iso 400